Život je jak telegram - krátký a s chybami

Prodloužený cyklo víkend

30.04.2015 00:00

Cykloturistický víkend 30.4 - 3.5.2015

Stojí to tam černé na bílém. Lednicko-valtický areál je od roku 1996 součástí světového a kulturního dědictví UNESCO. Není divu, že se tomuhle kraji dřív říkalo „Lednice a její zahrady“  Zvlněné lány zlatavých polí přecházejí v zelenavé lesy. Romantickou krajinu zdobí rybníky, jejichž třpytivé hladiny jsou posety lekníny. Podél upravených cest stojí mnoho skvostných staveb. To všechno vytvořili ruku v ruce s přírodou Lichtenštejni.

„Zápis do tohoto Seznamu potvrzuje výjimečnou hodnotu světového významu kulturního nebo přírodního místa, které vyžaduje ochranu pro blaho celého lidstva.“ (převzato z https://www.lednicko-valticky-areal.cz/)

V letošním roce na úvod sezony máme možnost projezdit/prochodit tuto nádhernou část Moravy. Ubytování jsem předběžně vyhlédl v ATC Apolo ( https://www.atcapollo.cz/cenik-2015/ ) který je umístěn na strategickém místě, odkud to není nikam daleko. Co můžete zažít ? Snad nejvýstižněji to popisují zde, jen výtažek, cyklo, plavba na loďkách, koně, mnoho turisticky atraktivních míst u nás i v nedalekém Rakousku.

Všechny vás poprosím v případě vašeho zájmu, pisněte mi jestli ano, kolik vás bude a o jakou chatku by jste měli zájem (ceny jsou uvedeny v odkazu na ATC Apolo nahoře) a zda máte zájem o polopenzi - abych mohl začít vyjednávat o podmínkách :-)  Oblast je velmi vhodná pro děti.

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webu zdarma s WebnodeWebnode